feestnieuws.nl

Feest DJ, een goede maakt het feestje

Feest DJ

Als je ooit een feest hebt gegeven of überhaupt op een feest bent geweest, dan zul je weten hoe belangrijk de muziek is. Muziek maakt of kraakt het feestje, en mensen moeten wel kunnen dansen als ze daar zin in hebben. Zorg dus dat je niet je buurjongen als DJ neemt, maar een professionele feest DJ die echt kan inspelen op wat het publiek wil horen. In deze blog vind je tips over het kiezen van de juiste DJ. Ten eerste moet de feest DJ begrijpen wanneer men rustige of opzwepende muziek wil horen, ten tweede laat de DJ de nummers even goed spelen, en als laatste moeten de overgangen goed gaan.

Rustig en opzwepend

Een goede DJ weet de juiste balans te vinden tussen rustige en opzwepende muziek. Je wil namelijk niet de hele avond alleen maar knallers draaien, je moet het opbouwen. De professionele feest DJ weet wanneer er momenten zijn dat het publiek even behoefte heeft aan een soort rustmoment om even een drankje te halen of lekker te schuifelen. Naarmate de avond vordert bouwt de feest DJ de spanning op en komen er steeds meer mee-zing en mee-dans nummers aan bod. Aan het einde van de avond willen mensen niet meer weg omdat de muziek te leuk is!

Nummers even uit draaien

Je hebt wel eens van die feestjes waar een DJ een nummer niet eens bij het refrein laat komen. Hij of zij zet na ongeveer dertig seconden alweer een nieuw nummer in. Zonde, want er kwam net een een goed stuk, of het refrein moest dus nog komen. Een echte feest DJ doet dit niet. Die laat precies de nummers hun ‘sweet spot’ raken, en wacht eventjes met het inzetten van de volgende nummers. De feest DJ weet wanneer een nummer lang genoeg gehoord is.

Een feest DJ verzorgt soepele overgangen

Het laatste cruciale element van de DJ is het ervoor zorgen dat de overgangen in de muziek soepel verlopen. Niets is zo feestdodend als het even moeten stoppen met dansen omdat de muziek niet goed over loopt. Het is natuurlijk lastig om dit goed te doen, daarom kun je beter een professionele feest DJ nemen. Die is bedreven in het soepel over laten lopen van verschillende BPM’s (beats per minute). Dat is de snelheid van de muziek. Je kunt natuurlijk je buurjongen als feest DJ een paar tientjes toeschuiven, maar als je wil dat je een goed feestje hebt kun je beter een echte feest DJ huren.

Mobiele versie afsluiten