feestnieuws.nl

Feestelijk kerst vieren in het buitenland

Het is eindelijk bijna kerst. Persoonlijk kijk ik altijd eind oktober al uit naar de feestdagen. Ik streef er ieder jaar naar om het weer op een andere manier te spenderen. Zo schrijf ik deze blog momenteel vanuit het heerlijke Portugal. Ik ben momenteel namelijk op een stedentrip Lissabon. Ja, je hebt het goed. Ik ga dit jaar feestelijk kerst vieren in het buitenland! In deze blog vertel ik je waarom ik hiervoor gekozen heb en hoe mijn feestdagen eruit zullen zien. Dus ben je inmiddels wel benieuwd geworden? Ga er dan maar even goed voor zitten en ontdek het!

Vrijstelling van familie

Normaliter spendeer ik de kerstdagen zoals iedere Nederlander met mijn familie en schoonfamilie. Dit jaar (gelukkig) niet. Omdat de feestdagen zo heerlijk midden in de week vallen, hebben we besloten met beide families om de festiviteiten eerder te organiseren. Hierdoor had ik ineens een lege agenda op de kerstdagen zelf – en dat vond ik geweldig! Het was namelijk altijd al mijn wens geweest om de feestdagen een keer niet in Nederland te spenderen. Ondanks dat ik elk jaar streef naar een nieuwe kerst, zijn er toch wel erg veel overeenkomsten tussen de jaren. Het vindt namelijk altijd bij dezelfde persoon thuis plaats, de gerechten zijn grotendeels hetzelfde en ook de muziek lijkt onveranderd. Dit jaar werd mijn wens eindelijk gehoord: ik had vrijstelling van familie om lekker kerst te vieren in het buitenland!

Op naar Lissabon!

Toen het duidelijk werd dat we geen verplichtingen hadden met de feestdagen, ben ik direct achter de laptop gedoken om een vakantie te boeken. De eerste obstakel was de locatie uitzoeken. In eerste instantie vond ik het niet zo belangrijk waar ik heen ging, als ik maar niet in Nederland was. Na kort overleg met mijn vriend, bleek het toch niet zo’n luchtige beslissing te zijn. We hebben een uitvoerig gesprek gevoerd om te beslissen waar we kerst zouden spenderen. Dat resulteerde in niets. Omdat de tijd begon te dringen, besloot ik het over te laten aan het lot. We hebben een kaart opgehangen van Europa en daar een dartpijltje naartoe gegooid. Zoals je al raadt: deze eindigde in de buurt van Lissabon! Daarom zit ik nu heerlijk te genieten, terwijl ik op een stedentrip Lissabon ben.

Feest vieren op een nieuwe manier

Tot dusver vind ik het heerlijk. Niet alleen zijn we buiten onze comfortzone gestapt door ergens anders de kerstdagen te vieren. We ontdekken tevens een hele andere manier van feesten! Het is best grappig om erachter te komen dat er ook echt andere tradities zijn. Wie weet nemen we er een paar mee terug naar Nederland voor volgend jaar kerst!

Mobiele versie afsluiten