feestnieuws.nl

Feestje op budget

Iedereen is weleens toe aan een feestje. Maar je kan niet gaan zitten wachten tot iemand anders de teugels in de handen neemt. Je moet zelf aan de slag, dat is ook veel leuker. Jij bepaalt immers waar het feestje is, wat er geserveerd wordt en hoe de muzieklijst eruitziet. Maar dat kan ook weleens flink in de kosten gaan lopen. Hoe organiseer je nu een feestje zonder dat dat je een rib uit het lijf kost? In deze blog geef ik je een paar tips. Lees je mee?

Check de aanbiedingen

Met aanbiedingen kom je al een heel eind. Wanneer je een budget hebt vastgesteld, kan je beginnen met regelen. Koop drankjes en ingrediënten voor hapjes die in de aanbieding zijn. Door zelf drank te schenken en de hapjes te bereiden heb je ook qua catering geen kosten. Het zoeken naar aanbiedingen kan soms wat extra tijd vergen maar het scheelt dan ook veel in de portemonnee, en zo snel verdienen we ze nu ook weer niet. Naast eten en drinken zijn er ook vaak aanbiedingen rondom andere feestbenodigdheden. Denk maar aan een aanbieding partytent.

Regel de locatie

En over die partytent gesproken, waar ga je het feestje houden. Wanneer je de ruimte hebt, zou ik altijd thuis zeggen. Zelfs als je geen gasten in huis wilt de hele dag, is de tuin een prima oplossing. Dan komt die partytent aanbieding ook meteen van pas. Op deze manier is toch iedereen droog en hoef je geen evenementenzaal te huren. Deze oplossing is zo handig voor zowel grote feesten als kleine samenkomsten. Houd gedurende het regelen wel het budget nog een beetje in de gaten.

Extraatjes, wel of niet?

Want dan zie je meteen of je nog een beetje over hebt voor wat extra’s. Dan kan je misschien een muzikant of goede muziekboxen huren. Organiseer ook eerst de belangrijke dingen, puntjes van prioriteit. Zoals bijvoorbeeld zo’n partytent, het zou jammer zijn als je de aanbieding voor zoiets groots mist.

Als je rondgebeld hebt naar vrienden voor muzieknummers voor op de lijst, de uitnodigingen al goed en wel de deur uit zijn en het feest moment daar is, heb je een geweldig feest geregeld voor een even geweldige prijs. Zo zie je maar dat een leuke tijd geen grote bedragen hoeft te kosten, en zeker niet als het een feestje voor ‘gewoon zomaar’ is. Die grote bedragen komen met de verjaardagen wel weer.

Mobiele versie afsluiten