feestnieuws.nl

Leuke sinterklaas decoratie ideeën

sinterklaas

We komen allemaal een keer op een leeftijd dat we minder waarde hechten aan het vieren van sinterklaas. Als kind zijnde ben je er natuurlijk helemaal mee in de weer en kijk je er elk jaar naar uit. Dit houdt op een gegeven moment op. Toch blijft het een feestdag die elk jaar door iedereen op een andere manier gevierd wordt. Er zullen vast mensen in je omgeving zijn die er wel nog veel waarde aan hechten en “geloven”. Daarom kan de sinterklaas decoratie nooit ontbreken. Je hebt hier natuurlijk tientallen verschillende ideeën voor. Wij geven je wat inspiratie om misschien eens wat anders te proberen!

Vlaggen

Op het moment dat Sinterklaas en zijn pieten het land binnenkomen, is er natuurlijk in elk dorp een opkomst. Sinterklaas wordt overal door iedereen met een warm welkom ontvangen en we kunnen dit uiteraard niet met lege handen doen. Daarom is het leuk om een vlag te laten bedrukken, zodat je deze kan meenemen naar de opkomst. Deze kan je uiteraard later nog in je huiskamer hangen, zeker als je nog kids in huis hebt. Je kan ze aan de muur hangen, boven een tafeltje met nog meer sinterklaas decoratie. Je kan het je zo gek nog niet bedenken.

Schilderijen

Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar voor de fanatieke Sinterklaas vierende mensen zijn kleine schilderijtjes ook een leuke mogelijkheid. Schilderijen heb je in alle soorten en maten, dus je kunt het totaal aanpassen naar wat jij mooi vindt en wat er bij jouw interieur en muurruimte past. Ook kan je kiezen voor fotolijstjes. Denk bijvoorbeeld aan 3 subtiele fotolijstjes met verschillende vormen. Hier heb je dan meer speling mee omdat je zelf bepaald wat er in het lijstje komt. Dit kan je dan gelijk doorpakken naar de kerst en na de december maand iets leuks voor het nieuwe jaar. De mogelijkheid om te kunnen afwisselen is toch altijd wel een prettige garantie.

Beeldjes

Wat je ook viel ziet zijn beeldjes waarop je Sinterklaas op zijn paard ziet, een schoorsteen, de hoed van de pieten, ga zo maar door. Met beeldjes kan je een leuk tafeltje creëren. Dit kan je aanvullen door een glazen grote pot met strooigoed erin. Na Sinterklaas kan je dit weer opbergen in een doos en voor de kerst versieren met typische kerst spulletjes. Dit is een kleine moeite en kan je dus ook zo weer omgooien. Zo hou je je huis wel gezellig en kan je kiezen voor afwisseling wanneer je er zin in hebt.

Mobiele versie afsluiten