feestnieuws.nl

Maak van jouw vergadering ook een feest!

vergaderlocatie utrecht

Inmiddels in Nederland grotendeels een kantoren samenleving geworden. Het overgrote deel van ons land is op dagelijkse basis te vinden in een kantoor. Regelmatig worden er in die kantoren ook vergaderingen gehouden en laten we eerlijk zijn: dat kan nog wel eens saai en vermoeiend zijn. Gelukkig hoeft dit niet de regel voor het vergaderen te zijn. Nee, je kunt ook een feest maken van jouw vergadering! Met mijn handige tips heb jij binnen een mum van tijd een geweldige vergadering in de agenda staan. Dus pak je blocnote bij de hand en schrijf lekker mee! Ontdek hoe je van jouw vergadering eenvoudig een feest maakt.

#1 Huur een leuke locatie

Waar veel bedrijven de mist in gaan,  is de locatie van de vergadering. Over het algemeen worden vergaderingen in hetzelfde pand gehouden als waar het bedrijf gevestigd is. Dat kan juist averechts werken. Wanneer je namelijk dag in dag uit in dezelfde omgeving werkt, dan is het logisch dat op een gegeven moment je inspiratie op is. Het werkt op de lange termijn dus niet productief om altijd maar in dezelfde situatie te zitten. Een verandering van locatie kan wonderen doen! Stel, je werkt in Utrecht. Dan kun je gewoon een vergaderlocatie Utrecht huren in de buurt van het pand. Zo profiteer je van de verandering van de sfeer én kan iedereen nog makkelijk naar de vergaderlocatie gaan.

#2 Verander het standaard format

Een ander aspect waar je eenvoudig verandering in kan aanbrengen, is de manier waarop je vergadert. Wij mensen hebben de neiging om een ritme te creëren en daarin te blijven hangen. Een ritme of bepaalde opeenvolging van handelingen is niet erg. Zeker niet! Voor sommige zaken kan het echter leiden tot een soort mentale inspiratie block. Omdat het altijd op dezelfde manier verloopt, blijven we ook in dezelfde houding en gang van zaken zitten. Dit is ook vaak de reden dat niet iedereen even actief meedoet aan een vergadering. Door het standaard format (de manier waarop jullie altijd vergaderen) te veranderen, kun je al nieuwe reacties en interacties uitlokken.

Ga bijvoorbeeld een keer enkel staand vergaderen. Door te staan zullen een aantal mensen actiever luisteren naar de zaken die besproken worden. Dit kan weer leiden tot nieuwe inzichten of aanvullingen. Wees dus niet bang om te spelen en veranderingen aan te brengen in het vergaderen zelf. De kans bestaat dat je soms volledig de plank mis zult slaan, maar daar leer je ook weer van!

Kortom, zo kun je dus al een klein feestje maken van jouw vergadering!

Mobiele versie afsluiten