feestnieuws.nl

Sinterklaas versiering maakt het feestelijker

Sinterklaas versiering

Het is bijna zover, op 5 december is het weer tijd voor het grote Sinterklaasfeest. Het hele land staat op 5 december in het teken van Sinterklaas en de kinderen kunnen niet wachten op de grote dag. Sinterklaas vieren we al jarenlang en je ziet dan ook overal om je heen kinderen en volwassenen in kostuums op 5 december. Ook in de winkels en in supermarkten wordt er vaak flink aandacht besteed aan Sinterklaas. Je kan hierbij denken aan de kruidnoten, snoepgoed en uiteraard de chocoladeletters. Maar ook andere Sinterklaas versiering zoals vlaggen, pakken en speciaal cadeaupapier.

Sinterklaas versiering overal om je heen

Sinterklaas versiering is de versiering die te maken heeft met het Sinterklaasfeest. Zo zie je bijvoorbeeld slingers met pieten en sinterklaas in de winkels liggen, maar er zijn nog veel meer manieren om het Sinterklaasfeest aan te kleden. Denk aan stickers, vlaggetjes en ballonnen. Als je buiten je huis een grote Sinterklaasvlag ophangt, dan komen de pieten misschien wel sneller langs om de cadeautjes te brengen. Ook kleine vlaggetjes om mee te zwaaien tijdens de intocht zijn altijd een groot succes. Wil je graag zelf als piet verkleed gaan? Ook dat is zeker mogelijk. Je kan een pietenpak huren of kopen met een bijpassende muts erbij. Op deze manier ben je helemaal deel van het feest.

Pakjesavond is de spannendste avond van het jaar

Pakjesavond is het spannendste onderdeel van het Sinterklaasfeest. Hoe komen die pakjes in de woonkamer terecht? En hoe kan het dat de Sint precies weet wat er op mijn verlanglijstje staat? Om pakjesavond helemaal bijzonder te maken is het leuk om het huis te decoreren met slingers en vlaggetjes. Zo maak je het extra feestelijk voor de kinderen en komt de sfeer er goed in. De cadeautjes kun je inpakken met sinterklaas pakpapier en in een jute zak verstoppen.

In stijl naar de intocht

Wanneer Sinterklaas in Nederland arriveert dan is het leuk om verkleed naar de intocht te gaan. Op verschillende websites zijn onder andere haarbanden met pieten en de sint te verkrijgen. Ook vind je er attributen zoals bijvoorbeeld een staf en pepernootbakjes. Voor iedereen is er wel iets leuks te vinden als het gaat om het Sinterklaasfeest. Maak het voor de kinderen nog extra leuk door middel van decoratie en geinige attributen zoals vlaggetjes en papieren maskers. Wanneer je ziet dat de kinderen het naar hun zin hebben, is het een geslaagd feest.

Mobiele versie afsluiten