De leukste versiering-ideeën op een rijtje

Als je vaak feestjes geeft, of juist misschien helemaal nooit, kan het lastig zijn om (nog) inspiratie te hebben voor versieringen. Gelukkig heb ik zelf in mijn leven allerlei verschillende soorten feestjes georganiseerd en ben ik ooit begonnen met mijn versiering ideetjes vastleggen. Zo kan ik bij gebrek aan inspiratie gewoon even in mijn boekje kijken. Super handig! En omdat ik altijd alles met jullie deel in deze blog, zal ik ook deze keer mijn rijtje van beste versiering-ideeën met jullie delen. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

Tip 1: producten bedrukken

Allereerst kan het leuk zijn om producten te bedrukken voor je feestje. Dit kan dienen als versiering op tafel of rondom het huis. Zo kan je bijvoorbeeld een vlag bedrukken! Heel leuk als je de leeftijd van iemand erop wil zetten, een zin zoals ‘welkom thuis’ of een foto van iemand. Dit is wel wat duurder natuurlijk dan gewoon versiering kopen in de Action of Xenos, maar wel vele malen leuker. Het geeft je visite gelijk iets om over te praten en de persoon waarvoor het feestje is zal weten dat je écht je best hebt gedaan voor hem/haar.

Tip 2: DIY

Ten tweede kan het leuk zijn om zelf versiering te maken. Dit kan leuke voorpret verzorgen voor je hele familie of vriendengroep. Ga bijvoorbeeld gezellig een avond of middag met zijn allen met een wijntje of koffie knutselen en zet de mooiste versieringen in elkaar. Op Pinterest zijn genoeg ideeën te vinden. Van schilderen tot kleien, je zal vast wel iets vinden dat bij je past. Je moet hiervoor natuurlijk wel even eerst een tripje maken naar een knutselwinkel of een winkel waar ze spullen hiervoor verkopen. Maar ook dit vind ik vaak alleen maar leuk. Pas wel op dat je niet met veel meer thuis komt dan je nodig hebt, want dat gebeurt mij nou altijd…

Tip 3: kies voor kleur

Mijn laatste tip is om als je geen inspiratie meer hebt voor iets bijzonders, te kiezen voor kleurige versiering. Of juist een paar kleuren die mooi bij elkaar passen en die combineren. Zo heb je in één oogopslag een vrolijke en stijlvolle woonkamer, dinertafel of feestzaal. Het maakt ook mensen vaak niet eens uit of je de duurste versiering hebt, als het er maar gezellig uitziet. En dat kan dus al heel makkelijk! Kleurige ballonnen, vlaggetjes of servetjes kunnen al zoveel uitmaken. Geen stress dus, want het komt echt wel goed. En wat ik jullie als laatste nog even op het hart wil drukken, is om altijd te genieten van het feestje. Ook al ben je niet zo zeker van je versiering, mensen hebben het vaak toch wel leuk en een klein mislukt vlaggetje valt ze echt niet op!