De voor- en nadelen van een zwembad in de tuin

De zomer komt eraan

Het is een verrassende warme winter op dit moment. Het is pas Februari en het voelt buiten al alsof het lente is. Daarom krijgen velen van ons de zomer al in de bol. Niks is fijner dan in de zomer lekker in de zon liggen en dan om af te koelen in het zwembad te springen. Daarom zullen sommigen van ons gaan denken, waarom niet een zwembad in de tuin nemen. Want het is natuurlijk erg zwaar als er erg hete dagen komen en je hebt nergens om af te koelen. Desondanks kan het aanschaffen van een zwembad een grote investering zijn. In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van een zwembad in de tuin en ook wat de verschillende opties zijn.

Je kunt natuurlijk investeren in een echt ingebouwd zwembad. Dit is een grotere investering dan bijvoorbeeld een intex zwembad. Dit is een zwembad dat je kan opzetten en waar je inklimt. Beiden opties hebben zo hun voor- en nadelen. Een ingebouwd zwembad is makkelijker en oogt ook eleganter en luxer. Dit betekent natuurlijk ook dat het duurder is. Daarnaast heeft een dergelijk zwembad meer onderhoud nodig en zul je in de winter het zwembad ook moeten onderhouden. Bijeen intex zwembad kun je aan het einde van de zomer het zwembad gewoon weghalen en in de garage stallen. Dan hoef je er de rest van het jaar niet meer naar om te kijken totdat je er weer gebruik van wilt maken.

Voordelen en nadelen

Een zwembad in je eigen tuin heeft vele voordelen. Zo zorgt het voor een vakantiegevoel op de warme zomerdagen, kosten tegenwoordig een stuk minder, slechts nog 20.000 euro en ook al is dit nog een grote investering, het zwembad zal ook de verkoopwaarde van je huis aanzienlijk vergroten. Als je echt geld hebt om te investeren kun je het zwembad zelfs opwarmen en dan kun je er in de winter gebruik van maken als stoombad.

Desondanks zijn er natuurlijk ook nadelen aan een zwembad. Zo kan het graven voor een zwembad erg belastend zijn voor je tuin. Dan kun je wel gedag zeggen tegen je mooie aangelegde gazon. En een zwembad blijft toch ook een grote investering. Je zult niet alleen betalen voor het plaatsen van het zwembad maar ook de duizenden liters water en het onderhoud vereisen een behoorlijk budget. Wanneer je voor een ingebouwd zwembad kiest kun je ook beter kiezen voor een gemetseld zwembad dan een inbouwkuip. Het nadeel is wel dat bij de eerste variant, het metselen veel werk zal kosten.