Feesten organiseren na Corona

We mogen weer! Vanaf 1 juli is het mogelijk om met een groep samen te komen, mits er anderhalve meter afstaand bewaard wordt. Dat betekent dus ook dat er weer feesten gegeven kunnen worden, iets waar we bij feestnieuws natuurlijk al maanden op zaten te wachten. De feesten die gegeven kunnen worden zijn natuurlijk nog niet zo als voorheen, maar dat betekent niet dat het niet even leuk kan worden. Wil jij binnenkort een feest gaan geven, en zoek je naar tips hoe je dit het beste kunt aanpakken? Lees het allemaal in deze blog!

Regels zijn regels

Zorg er ten eerste voor dat je de regels van de overheid goed begrijpt, en wat de risico’s zijn. De meeste regels kunnen een beetje vaag zijn dus verdiep je hier goed in. Zorg er ook voor dat je bij het plannen van het evenement iedereen op de hoogte stelt van de regels die gelden, en welke maatregelen er zijn om deze regels te kunnen naleven.

Een locatie kiezen

Het kiezen van een locatie is sowieso al lastig, maar tegenwoordig met de Corona crisis is het nog moeilijker geworden. Je moet namelijk ook nog eens rekening houden met de maatregelen. Onze tip is om te kiezen voor een locatie buiten, buiten gelden er minder strengere corona regels dus daarmee  maak je het flexibeler voor jezelf dan wanneer je een binnen locatie kiest. Daarnaast is het buiten vaak makkelijker om de 1,5 meter te waarborgen.

Mensen uitnodigen

Zorg ervoor dat je goed nadenkt over hoeveel mensen je uitnodigt, en of het past bij de locatie die je gekozen hebt.  Het is dus handig om ver van te voren naar de locatie te gaan, en te testen hoe veel mensen er terecht kunnen. Komt het niet goed uit en heb je meer mensen dan de locatie aankan? Dan kan je ervoor kiezen om verschillende shifts te hanteren waarin mensen kunnen komen. Op deze manier kunnen veel mensen het feest bezoeken, maar niet allemaal op hetzelfde tijdstip.

Catering regelen

Het regelen van een evenement is al veel werk, dus geef sommige dingen lekker uit handen en ontzorg jezelf. Bijvoorbeeld koffie op locatie is handig wanneer je een evenement hebt waar veel mensen komen en je zelf geen handige koffiemachine hebt. Een koffiemachine huren maakt het mogelijk om veel mensen tegelijkertijd koffie te kunnen bieden.  Ook bijvoorbeeld hapjes laten regelen is heel handig en scheelt je zelf een hoop werk.