Overhemden strijken lastig? Niet met deze tips!

Heb jij ook een haat-liefde verhouding met je overhemd? Aan de ene kant dragen we dit kledingstuk ontzettend graag naar werk of andere gelegenheden waar we ons een beetje netjes moeten kleden. Anderzijds is het klaarmaken voordat we het overhemd kunnen dragen altijd wel een gedoe. Strijken kost (kostbare) tijd dus dat doen we liever niet maar zonder strijken ziet het er ook niet uit. Wanneer je in een gekreukeld overhemd naar kantoor komt lijkt het net of je deze net weer uit de wasmand hebt getoverd. We ontkomen dus niet aan strijken maar gelukkig hoeft het ook niet er definitie lastig te zijn. Niet met de volgende waardevolle tips in ieder geval. Deze maken het strijken een stuk leuker en makkelijker.

Een goed strijkijzer

Met gemak een overhemd strijken begint bij een goed strijkijzer. Wanneer je een goed strijkijzer hebt zal alles namelijk veel makkelijker en sneller gaan. Het strijkijzer zal eerder opgewarmd zijn en veel soepeler over de stof heen glijden. Al heeft het soort overhemd hier ook nog wel een beetje invloed op. Naast een goed strijkijzer zijn ook kwalitatief goede overhemden aan te raden waarbij de stof tegen een stootje kan. De profuomo overhemden zijn hier een mooi voorbeeld van. Wat kan er nou nog mis gaan als je het beste uit twee werelden combineert?

De juiste instellingen

Heb je een goed strijkijzer thuis staan maar wil het strijken toch nog niet helemaal vlotten? Kijk dans eens naar de instellingen van je strijkijzer en naar de informatie die op het labeltje van je overhemd staat. Dit labeltje is er niks voor niks en deze geringe informatie is dan ook ontzettend belangrijk en waardevol wanneer jij je overhemd zonder al te veel gedoe wilt strijken. Op dit labeltje staat namelijk precies vermeld hoe je, je strijkijzer het beste kunt instellen. Begin wel altijd met de temperatuur iets kouder. Je kan beter van kouder naar warmer gaan dan andersom. Eventuele brandplekken zijn minder makkelijk weg te werken dan een zichtbare kreuk.

Binnenstebuiten

Naarmate we ons strijkijzer vaker zal de plaat enigszins gaan verkleuren. Hier kan je in principe niet zoveel aan doen en heeft met de warmte te maken. Deze verkleuring kan echter wel afgeven op je overhemd en die vlekken krijg je er maar lastig uit. Dit is dan ook een van de redenen dat je, je overhemd beter binnenstebuiten kunt strijken. Als er dan iets gebeurt valt het tenminste niet zo op.